Riževe testenine z orehi
Sestavine:
400 g stročjega fižola
• 1 čebula
• 150 g mletih orehov
• 3/8 l vode
• ½ žličke šetraja
• ½ žličke bazilike
• 1 žlička kuzuja ali koruznega škroba
• 1 žlica olivnega ali drugega olja
• Sol
• 500 g riževih testenin
Najprej skuhaš stročji fižol v slani vodi. V tem času uporabiš lahko kar zamrznjenega. Na olju prepražiš sesekljano čebulo. Dodaš mlete orehe in malo vode, v kateri se je kuhal stročji fižol, tako da dobiš omako. Dodaš 1 žličko kuzuja, ki ga razpustiš v nekaj žlicah hladne vode, soliš in začiniš. Kuhaš še 5 minut. V omako vmešaš še kuhan fižol in jed je gotova. Z njo preliješ riževe testenine. Dober tek!

Rožičev puding
· 1 l mleka po želji, lahko tudi rastlinskega
· 1 vrečka vanilijevega pudinga
· 100 ml riževe smetane
· 2 banani
· 1 žlici rožičeve moke
· 1 žlička agaragarja
Priprava:
Banani, riževo smetano, vanilijev puding in rožičevo moko zmešaš s paličnim mešalnikom. Zliješ v vrelo mleko in stalno mešaš 2 minuti.
Žličko agar agarja razpustiš v malo hladne vode in dodaš pudingu.
Dobro premešaš in naliješ v skodelice, ohladiš, potem pa samo še dober tek!
Če še ne veš, rožičeva moka je lahko nadomestek kakava pa tudi učinkovit zaviralec apetita. Vsebuje vitamine, minerale ima pa tudi nizko vsebnost maščob in je zato zelo primerna za vse, ki se trudite za vitko linijo. Pomaga pri uravnavanju telesne teže.

Rdeče kuhano vino z ingverjem
Sestavine:
• 2 dcl vode
• 1 žlička drobno naribanega svežega ingverja
Zavremo in na majhnem ognju kuhamo 5 minut, nato prilijemo še 3 do 5 dcl rdečega vina, zavremo in odstavimo. Lahko sladimo z medom. Ta pijača bo prav gotovo prijetno ogrela tudi tebe.