Če pogledamo okrog sebe, vidimo, da ženske v večini nosimo hlače. Skrbimo za tri vogale hiše in stres je naš vsakdanji spremljevalec. In vse to se nedvomno odraža v naših partnerskih odnosih.
Namesto da bi imele rade svoje telo, se počutile ženstveno, znale sprejemati, bile odprte in ustvarjalne, kar je ženska energija, delamo in hitimo v stresu dan za dnem. Naša prava ženska narava pa postaja vedno manjša.
Večinoma delujemo skozi moško energijo, ki jo predstavlja dajanje, zaprtost, akcija, nadzor, fokus in stres. Torej če hočemo dobro delovati v ženski energiji, je idealno razmerje 70% ženske in 30% moške energije.
Žensko energijo najbolj blokirata materinska skrb za moža in preživetveni nagon (skrb za finance). Zato je logična posledica izgorelosti utrujenost, pomanjkanje libida in strasti in nezadovoljstvo v partnerskih odnosih ter na splošno v življenju.
Kadar smo več časa dnevno v moški energiji, imamo lahko težave z jajčniki, ki pogosto naznanjajo, da se počutimo premalo ustvarjalne kot ženske, zanikamo sebe, imamo občutek manjvrednosti in zavračamo svojo ženskost, lahko imamo težave v spolnosti. Težave z maternico pa lahko nakazujejo zamere do mame, žensk, ne počutimo se varne, premalo se cenimo. V prsih se skrivajo naše emocije in če imamo v prsih spravljena dolgotrajna nezdravljena čustva, lahko zbolimo za boleznimi dojk.
Kako si lahko pomagamo:
– poizkušamo biti vsakodnevno v pravilnem razmerju ženske energije,
– priznajmo si svoje potrebe in jih brez jeze izrazimo
– poiščimo si pomoč in zdravimo svoja čustva, ker same težko pridemo iz faze »vse zmorem sama«
– pogosto (vsaj 1x tedensko) počnimo nekaj, kar nas res veseli, nekaj v čemer uživamo
– dovolimo moškim, da so moški in da opravljajo svojo funkcijo
– prenehajmo kritizirati in spreminjati svojega moškega, mimogrede, od tega itak ni nikoli dobrih rezultatov
– spremenimo nezdrave prehranjevalne navade
Za prižig hormonov je zelo primerna prehrana brez žitaric (paleolitska dieta), uporabljajmo zdrave maščobe, beljakovine in zelenjavo. Nezdrava prehrana nam skupaj s stresom ruši hormonsko ravnotežje in logična posledica je, da se ne počutimo dobro, največkrat se zredimo in nikakor ne moremo shujšati, zato smo pogosto nezadovoljne tudi s svojim videzom in svojim življenjem.
Kadar pa imamo zdravstvene težave, naše telo kliče po spremembi. Opozarja nas, da nekaj ne delamo najbolj prav. In za težavami največkrat stojijo naša nerazrešena čustva, naše čustvene rane, ki se jih zavedamo ali pa tičijo nekje globoko potlačene. Šele ko jih razrešimo, ko zacelimo svoje rane, ki izvirajo največkrat iz otroštva, lahko svobodno zaživimo in odločamo o sebi! Prej pa smo ujetniki prepričanj in navad drugih (staršev, okolice, šole…). Ko se enkrat osvobodimo teh prepričanj in ko poznamo osnovne zakonitosti univerzuma, lahko v svoje življenje manifestiramo srčne želje. Za to je potrebno drugačno razmišljanje in spremeniti poglede na marsikatero stvar. Pravzaprav je vse relativno preprosto. Ko spremenimo pogled na določeno »težavo«, situacijo ali osebo, se vse avtomatsko spremeni. Djotiš mi daje prav to orodje, s katerim lahko pogledam na življenjske izzive še iz drugačnega zornega kota, pravi da življenje ni črno belo, ampak v veliki meri takšno, kot si ga ustvarjamo s svojimi mislimi, za katerimi stojijo naša pričakovanja in prepričanja.
Da bi pomagala še drugim ženskam, organiziram individualno mentorstvo ali skupinske večmesečne tečaje, kjer se udeleženke naučijo, kako na konkreten način preidejo iz negativnih prepričanj v boljšo samopodobo, prebudijo svojo ženskost, svojo žensko energijo, entuziazem, se začnejo zavedati svoje čudovite ustvarjalne moči ženske, postanejo bolj ljubeče najprej do sebe, šele nato lahko brez slabih občutkov in odpora poskrbijo tudi za ostale stvari. Povečajo spolno energijo, ki je roko na srce, največja ustvarjalna sila. Brez nje naša ustvarjalna energija vse bolj ugaša, začnemo se hitreje starati in zgubljati smisel v življenju.

  • In za konec še ena misel. Edino, kar nas lahko ovira na poti k izpolnitvi našega življenja, je igranje žrtve, ter nepripravljenost na spremembe. Vsak od nas jih lahko naredi, če se le odloči! Torej je najpomembnejša naša trdna odločitev, da nočemo več tako živeti.