Vedno znova dobivam vaša pisma, v katerih mi pišete, da se vam vedno znova ponavljajo enake izkušnje, oziroma iste zgodbe, pa naj bo to na področju partnerstva, odnosov ali financ. Sprašujete me tudi, če je morda kriva KARMA in če se to vidi na DJOTIŠ karti. Ker je KARMA dandanes res zelo aktualna tema, sem se odločila da bom pisala malo več o tej temi.

Verjetno večina od vas že ve, da vsi v to življenje prinesemo s seboj kovček z neko vsebino ali drugače rečeno Karmo. Meni je bolj všeč izraz kovček, kot pa KARMA, ker mi karma zveni preveč usodno, preveč neizprosno, ne da ti nobene možnosti izbire. Sama sem se dolgo bala te besede, ker me je bilo strah, da moram nositi težke križe v življenju. Spomnim se, da sem na neki duhovni delavnici prav čutila žeblje, ki so bili zabiti v moj križ. Brrrrrrrrrrrrrr………..kar zgrozim se ob takih spominih.  Takrat sem bila prepričana, da moram svoje »grehe« iz prejšnjih življenj sedaj odplačevati (čeprav se mi niti sanjalo ni, kaj sem narobe delala) in s takimi strahovi sem živela vrsto let.

No, k sreči sem naletela na veliko bolj pozitivne učitelje in sem pojem »Karme«, začela dojemati kot samo izkušnje iz prejšnjih življenj in ne več kot trpljenje.

Verjetno drži, da smo si izbrali določene starše in kraj, kjer se rodimo, spol in fizično podobno. Tega ne moremo spremeniti, vsaj v večji meri ne. Lahko pa spremenimo poglede. Navsezadnje smo svobodna bitja, le da se tega premalo zavedamo. Koliko karme bomo predelali in koliko jo bomo pustili za naslednji krog življenja v našem kovčku, je seveda naša svobodna izbira. Nihče nas zaradi tega ne bo obsojal, niti za to ne bomo kaznovani, kaznujemo in obsojamo se pravzaprav sami in dostikrat za tem stoji grda manipulacija določenih versko fanatičnih prepričanj. Občutkov KRIVDE, ki jo nosimo s seboj, je vedno obremenjujoč in dokler nosimo občutke krivde v sebi, ne moremo v resnici kaj dosti napredovati v življenju, ne moremo biti srečni, ne moremo biti svobodna bitja.

Mislim, da je najbolj pomembno, da se takih negativnih občutkih čimprej znebimo, najprej pa moramo seveda ugotoviti, kakšne občutke krivde, sramu in strahov nosimo globoko potlačene v sebi. Teh se velikokrat sploh ne zavedamo, ker je ogromno zapisov na celični ravni, ki segajo še zdaleč nazaj v generacije in se nam še sanja ne, da jih nosimo v sebi.

Verjetno tudi tebe zanima, kaj neki nosiš ti s seboj, kje in kako poiščeš svoje strahove, občutke krivde ali sramu? Najlažje boš to ugotovila, če pogledaš  tvoje življenje. Na področju, kjer si nezadovoljna, kjer ti življenje ne teče tako, kot si želiš, na tem področju imaš gotovo kakšen izziv, strah ali morda celo krivdo.  Dokler tega ne »pozdraviš«, boš težko prišla do sprememb, ki si jih želiš.

Če pa želiš pogledati v tvoj karmični kovček, ki si ga prinesla s seboj, ti pri tem lahko pomagam tako, da pogledam v tvojo Djotiš karto.

Za lažjo predstavo glede Djotiš svetovanja, ti posredujem še komentar moje stranke, Nike N., ki je bila deležna mojega Djotiš in Izaq svetovanja.

Nadica, najprej sem bila naravnost šokirana nad tvojimi informacijami, saj si me brala (v dobrem smislu), kot da me poznaš že celo življenje. Problem, ki me že dolgo časa dobesedno žre, si mi prikazala v popolnoma drugačni luči, najbolj pa sem vesela, da zdaj vem, kje v resnici se skriva vzrok za mojo nastalo situacijo. Zdaj na svoje probleme oziroma izzive, kot ti rada rečeš, gledam popolnoma drugače, pravzaprav se vedno bolj tudi zabavam. Sploh, ko pomislim, kako sem se sekirala zaradi nekaterih stvari, ki so mi danes popolnoma nepomembne.

Sebe vedno bolj postavljam na prvo mesto in vem, da je za to potrebno več časa. Zdaj vem kdo sem, kakšna je moja pot in kateri so moji naslednji pravi koraki, predvsem vem, kje se moram še izboljšati.

S tvojo pomočjo in konkretnimi nasveti vem, sem spoznala, da zmorem.  Neskončno hvaležna za to, da te poznam.