Kaj je ob svojem 70. letu zapisal Charlie Chaplin …

 

Za malce spodbude v teh jesenskih dneh s teboj delim inspirativne misli, ki jih je ob svojem sedemdesetem letu zapisal Charlie Chaplin. Besedilo je malce dolgo, a je vredno vsake vrstice, zato te vabim, da prebereš od začetka do konca in si ob tem pozorna na utrip svojega srca. Takole je povedal:

 

“Ko sem se začel resnično imeti rad, sem spoznal, da so čustvena bolečina in trpljenje le opozorila, da živim v nasprotju s svojo resnico. Danes vem, da je to VERODOSTOJNOST.

“Ko sem se začel resnično imeti rad, sem spoznal, kako žaljivo je, če skušam nekomu naprtiti lastne želje, čeprav vem, da trenutek ni pravi in da ta oseba na to ni pripravljena, pa četudi sem bil ta oseba jaz sam. Danes temu pravim SPOŠTOVANJE.

“Ko sem se začel resnično imeti rad, sem prenehal hrepeneti za drugačnim življenjem in uvidel, da me je vse, kar me je obkrožalo, pozivalo k rasti. Danes temu pravim ZRELOST.

“Ko sem se začel resnično imeti rad, sem spoznal, da sem ob vsaki priložnosti na pravem mestu ob pravem času, da se vse zgodi ob ravno pravem trenutku in da sem lahko miren. Danes temu pravim SAMOZAUPANJE.

“Ko sem se začel resnično imeti rad, sem si nehal krasti čas in prenehal načrtovati silne projekte za prihodnost. Danes počnem le tisto, kar me veseli in osrečuje, kar rad počnem in ob čemer mi zapoje srce, na svoj način in po svojem ritmu. Danes temu pravim PREPROSTOST.

“Ko sem se začel resnično imeti rad, sem se osvobodil vsega, kar ni zdravo zame – hrane, ljudi, stvari, okoliščin in vsega, kar me je vleklo navzdol in proč od samega sebe. Sprva sem temu rekel zdrav egoizem. Danes vem, da je to LJUBEZEN DO SAMEGA SEBE.

“Ko sem se začel resnično imeti rad, sem se prenehal truditi, da imam vedno prav, in od takrat naprej se manj motim. Danes sem spoznal, da je to SKROMNOST.

“Ko sem se začel resnično imeti rad, sem prenehal živeti v preteklosti in skrbeti za prihodnost. Zdaj živim le za trenutek, v katerem se VSE dogaja. Danes živim vsak dan posebej in temu pravim IZPOLNITEV.

“Ko sem se začel resnično imeti rad, sem spoznal, da me lahko razum spravi s tira in da lahko od svojih mislih zbolim. Ko sem razum povezal s srcem, pa je postal moj dragoceni zaveznik. Danes tej povezavi pravim MODROST SRCA.

Ni se nam več treba bati prepirov, soočanj in težav, s samim seboj ali z drugimi. Tudi zvezde kdaj pa kdaj trčijo in iz tega nastanejo novi svetovi. Danes vem,

DA JE TO ŽIVLJENJE.”

Čutiš, da ti srce hitreje utripa? Ali pa te te besede le nežno žgačkajo po tvoji duši in ti prigovarjajo, kako lepo bi bilo, če bi bila to tudi tvoja resnica? Zame zapisane besede ne pomenijo le filozofije, pač pa so neke vrste smernica, ki mi govori, kam si nekoč želim priti.

Z veliko hvaležnostjo lahko rečem, da je moj cilj že zelo blizu, da sem prišla tako daleč, pa se moram zahvaliti svojim mentorjem, s katerimi sem skozi leta krepila ljubeze do sebe in dvigovala svojo zavest. Iz lastne izkušnje vem, da nismo ujetniki svoje usode in bolečin iz preteklosti, pač pa ima prav vsak od nas možnost, da počisti svoja bremena in se brez omejitev odpre svojim hrepenenjem. Če se ti tako trenutno dogajajo stvari, ob katerih čutiš žalost, jezo, morda celo sram in pa predvsem omejenost, vedi, da je v tebi neomejena moč, ki te lahko popelje ven iz tvoje teme in ti omogoči čutiti ljubezen do sebe, kot jo je opisal Charles Chaplin.

Zato, da ti pomagam poiskati to tvojo neomejeno moč, te vabim, da se mi pridružiš na brezplačni delavnici, ki bo potekala 20. oktobra od 9. do 12. ure v Ljubljani. Na delavnici se bomo posvetile samorefleksiji, odkrile bomo popolnoma novo paradigmo za žensko in razpravljale o tem, katera sporočila so nas učili ter koliko smo se ob tem odklopile od naše resnice. Nato bomo začele proces ponovnega povezovanja s svojimi najglobljimi željami in doživele radikalno spremembo odnosa do svojega telesa. Ta vikend se bomo povezale v sestrsko skupnost, se poglobile v svoje želje in odkrivale ovire in blokade, ki nas ovirajo na poti do željenih rezultatov. Poskrbela bom tudi za sproščanje skozi vodeno meditacijo, ki je tudi obvezen del vseh mojih izobraževanj.

Delavnica je povsem brezplačna, če boš začutila, da je to prava podpora zate, pa te bom povabila še k nadaljevanju v devetmesečni intenzivni ŠOLI ZA ŽENSKE. Vse podrobnosti razložim na delavnici, za enkrat pa naj povem le, da se bomo v Šoli za ženske srečevale enkrat mesečno, devet mesecev zapored in skupaj gradile našo najmočnejšo transformacijo v svobodno, zdravo in izpopolnjeno življenje.

Za udeležbo na brezplačno delavnico 20. oktobra se je potrebno predhodno prijaviti. Pošlji mi svoje podatke na nadjaluk@gmail.com, da rezerviram mesto zate. Ker se želim posvetiti vsaki udeleženki, je število mest omejeno, zato ne odlašaj, pač pa napovej svojo udeležbo še danes. Kar nekaj mojih žensk je že potrdilo svojo udeležbo, zato prosim ne odlašaj, da ne zmanjka prostora zate.

Če želiš torej tudi ti besede Charlija Chaplina čutiti kot svojo resnico, izkoristi priložnost za prvi korak in se mi pridruži 20. oktobra pri vstopu v novo, opolnomočeno življenje. Klikni reply in mi sporoči, da prideš!