RECEPT ZA TO, DA SE NIKOLI VEČ NE BOS POČUTILA KRIVE IN IMELA OBČUTEK, DA NISI DOBRA MAMA

Vsaka mama želi le najboljše svojemu otroku, kako pa naj to doseže v praksi, nas v šoli niso učili. Vse bi bile rade sočutne, prijazne in »skulirane« mame, v resnici pa nas velikokrat premaga jeza, slabo razpoloženje in razočaranje, potem pa imamo zaradi tega največkrat  slabo vest.

Ravno ko pišem ta mail, mi je pozvonilo pri vratih in na obisk je zopet nenapovedano prišla mama, ki ji še na misel ne pride, da bi me prej poklicala. In res se mi še vedno vklopi malce nejevolje in malce slabe vesti, ker ji na široko ne odprem vrat gostoljubnosti. Težko ji rečem, da nimam časa, ker je zelo stara in ne vem, koliko časa bo še živa. To znajo biti včasih hudo neprijetne stvari in še dobro, da sem se naučila postaviti meje, kar pa je rezultat mojega trdega dela. Tako, da mamo malce pogostim, če lahko,  potem pa ji povem da imam delo. Včasih si tega ne ni upala, res ne, ker bi me slaba vest preveč preganjala.

Če se vrnem nazaj k našim otrokom, sem sama na svoji koži doživela, kako smo starši povezani s svojimi otroci. To sem dojela res šele takrat, ko je moj otrok močno zbolel in astrolog mi je povedal, da je otrok nesrečen, prav tako kot jaz. Potem sem se ves čas ukvarjala z občutkom, da je z mano nekaj narobe, da sem slaba mama, dokler mi ni naredil klik, da igram vlogo žrtve in tako sem se vendarle začela ukvarjati z duhovno rastjo, kar je bila moja najboljša odločitev v življenju.

V svoji terapevtski praksi opažam, da je čedalje več otrok z vedenjskimi motnjami in alergijami, da o vzgojnih težavah z odraščajočimi otroci sploh ne govorim. In mame imamo dostikrat slabo vest, da nismo naredile dovolj za otroka, da smo naredile kaj narobe, največkrat pa imamo občutek nemoči in sploh ne vemo, kako bi lahko kaj boljše in drugače naredile. Zaradi takih občutkov mame otrokom ne koristimo, celo nasprotno, svojim otrokom prenašamo svoje strahove in negativna čustva. Iz svoje izkušnje lahko potrdim, da se je zdravje mojemu otroku zelo izboljšalo, ko sem začela osebnostno rasti.

Ravno zaradi svojih pozitivnih rezultatov želim tudi tebi pokazati, kako lahko s svojim zgledom daš otroku občutek dobre samopodobe in zaupanja vase, o čemer bom govorila na  BREZPLAČNI DELAVNICI, na kateri ti bom predstavila devetmesečno Šolo za ženske, s katero želim “mojim” ženskam omogočiti, da se popolnoma opolnomočijo, dozorijo, da postanejo pozitivne, do sebe ljubeče in neustrašne dame, ki vejo, kaj hočejo in tudi brez ovir ali obžalovanja temu srčno sledijo ter uresničujejo.

DELAVNICA bo to soboto, 20.10.2018 ob 9.uri v prostorih  ETERNIA STUDIA, Erbežnikova 2, v Ljubljani. Trajala bo 3 ure, tako da si rezerviraj te urice samo zase.

Ker je samo še par prostih mest, pohiti s prijavo tako, da se prijaviš na nadjaluk@gmail.com.

Prisrčno vabljena 🙂