Depresija je dandanes zelo pogost simptom, čeprav osebe, ki jemljejo antidepresive o tem ne govorijo. Nekako otopijo in se vdajo v svojo usodo ali pa verjamejo, da bo sčasoma boljše.

 Tradicionalna kitajska medicina pa gleda na depresijo čisto drugače in to lahko tudi sama potrdim po svojih dolgoletnim terapevtskih izkušnjah. Depresija največkrat pomeni težavo z izražanjem jeze in svojih čustev. Antidepresivi pa to situacijo še bolj potlačijo, ker čustveno še bolj otopiš.

Res je, da je včasih ob težkih situacijah potrebno medicinsko zdravljenje, vendar dolgoročno je vprašanje, kaj se zgodi s človekom, ki mesece in leta praktično vegetira.

 Za lažjo predstavo je tole mnenje gospe Marjete, ki se je tudi zdravila zoper depresijo.

 Imela sem precejšnje zdravstvene težave, ugotovili so mi raka na materničnem vratu in po operaciji je minilo še kar nekaj časa, preden so bili testi res v redu. Zaradi naporne službe in zdravstvenih težav sem bila vseskozi utrujena, brezvoljna in vsaka naloga mi je začela postajati odveč. Po pogovoru z osebnim zdravnikom, mi je diagnosticiral depresijo in mi predpisal zdravila. Po teh zdravilih se je stanje najprej izboljšalo, saj so mi pomagala, da mi je nekaj energije ostalo in nisem vso porabila samo zato, da sem premagovala vsakdan. Po daljšam jemanju sem začutila, da to ni to kar potrebujem, saj sem začutila otopelost v vsem čutenju. Ko sem prenehala z jemanjem zdravil, je bilo stanje popolnoma enako ali pa še slabše, saj je bila otopelost vse hujša. Odločila sem se, da ne bom celo življenje odvisna od zdravil in da si moram drugače pomagati.

Takrat sem spoznala Nadjo in sem jo začela redno obiskovati. Najprej samo na terapijah za izboljšanje fizičnega počutja, da se je telo počasi začelo sproščati po dolgoletni »zategnjenosti«.

Lahko rečem, da je moje zdravstveno stanje sedaj veliko boljše, glavobolov skoraj ni več, ravno tako bolečin v hrbtenici in želodcu… Ob teh obiskih sva začeli tudi s pogovori na čustvenem področju, tako sem se začela udeleževati tudi njenih seminarjev. Po vsem tem sem ugotovila, da je bilo moje počutje posledica izgorelosti in to, da sem zdravila zamenjala z njenimi seminarji, je bila edina prava pot, saj so celostno »zdravilo« in ne samo tableta za prekrivanje simptomov počutja.

Če želiš tudi ti prekiniti svoj krog otopelosti in narediti nekaj zase, te vabim, da prideš v šolo za ženske, kjer je samo še nekaj prostih mest. S šolo pričnemo že v četrtek, 4.4.2019. Več o programu si poglej tukaj http://carobna-pot.si/?page_id=1987.

Za več informacij in vpis pa mi piši na nadjaluk@gmail.com ali pa kar pokliči na 031 326 384