ODKAR HUJŠAM, SEM SE SAMO ŠE ZREDILA

Pred dnevi sem imela zanimivo stranko, ki mi je v pogovoru vsa razočarana in žalostna povedala, da ne bo več stopila na vago. Prav trapasto se ji namreč zdi, da se toliko trudi okrog 5 odvečnih kilogramov, kile pa ostajajo, celo kakšen kilogram več je pridobila, odkar pazi na hrano.

Res, v čem je potem problem? Je tudi tebi poznana ta situacija?

Takoj zatem, ko rečemo, da ne bom več jedli tega in onega, se porodi strašna želja, da tega pojemo še več. Zakaj se to zgodi?

Eden od razlogov je lahko ta, da naš razum to dojame kot bližajočo se nevarnost in sproži alarmni sistem za nevarnost. Zavaruje te tako, da ti daje sugestije, da je vse v redu in ne potrebuješ sprememb. Nič hudega, če poješ kakšno kremšnito, rezino belega kruha ali kakšno drugo »nezdravo« hrano. Um, te prepričuje, naj se ne prikrajšaš za čisto vse dobrote na svetu, saj je hrana res užitek.

Drugi razlog za neuspeh pa je zelo verjetno čustvene narave in neravnovesje hormonskega sistema. Zakaj pravzaprav jemo, četudi nismo lačni, četudi vemo, da to ni najbolj zdrava hrana? V bistvu hranimo svoja čustva.

Tudi znanstveniki odkrivajo, da je hrana povezana s čustvi. Na primer če ti paše sladkor, potrebuješ občutek sladkobe življenja. Če rada popiješ kozarček piva, pravijo, da ti primanjkuje cartanja….

Torej je treba pozdraviti najprej čustva, znižal se bo nivo kortizola, potem bodo kilogrami šli sami dol. Sedaj se verjetno sprašuješ, kako naj pozdraviš čustva. Eden od načinov je tudi vključitev v mojo 3 mesečno šolo za ženske, pričnemo že ta četrtek, 4.4., kjer boš spoznala, kdo pravzaprav si, kakšna so tvoja nezaceljena čustva in načine kako jih pozdraviš. Več o programu najdeš na tej povezavi http://carobna-pot.si/?page_id=1987.

Ena od udeleženk je zapisala:«

Prej sem na vprašanja okolice gledala kot na kritiko, sedaj pa sem začela drugače komunicirati tako v službi, kot tudi z možem in se veliko bolj razumeva. Na mnenja drugih sem začela gledati na povsem drugačen način. Sedaj sem veliko bolj spontano vesela, prej je bilo veselje “narejeno- kontrolirano”. Naučila sem se veseliti vsakega drobnega napredka in lepih trenutkov.

Lahko rečem, da ta denar, ki sem ga vložila vizobraževanje pri Nadici, je najbolje vložen denar, ki sem ga vložila zase!!«

Vpis poteka do zapolnitve mest, število udeleženk je omejeno! Če bi se rada pogovorila o tem, pa me pokliči na 031 326 384.