Že precej časa se ti nisem oglasila in ker sem se pravkar vrnila z mojega tridnevnega meditativnega odmika, ti z veseljem malce poročam o tej dogodivščini. 

Zase lahko mirno rečem, da »pašem« bolj v hiperaktivne osebe, kar pa ni vedno najbolj pozitivno. V vsakdanjem hitenju telo zaradi hitenja nenehno spravljam v stres in to pogosto občutim kot utrujenost in zaspanost. Verjetno poznaš tisti občutek, ko ti nenadoma zmanjka energije, kot da bi ti nekdo iztaknil kabel, preko katerega se napajaš. Zato me je prav prijetno presenetilo vabilo o tridnevnem meditativnem odmiku in z največjim veseljem sem se prijavila, ker si neskončno želim malce miru in časa zase. 

Malo pred pričetkom odmika sem prejela urnik, v katerem je bil natančen razpored meditacij in kar malce šokirana sem bila, ko sem ugotovila, da bomo praktično cel dan meditirali, z majhnimi vmesnimi odmori. Najbolj me je skrbelo sedenje, saj nisem navajena, da bi toliko ur dnevno sedela.

 Prvi dan se je odmik pričel šele zvečer in že med prvo meditacijo sem skoraj zaspala. Naslednji, drugi dan sem se borila z nešteto mislimi, nemirom, utrujenostjo in popoldan sem morala zaradi zaspanosti kar malce zadremati.

 Tretji dan, v nedeljo, pa se mi je odprla pandorina skrinjica. Telo se je umirilo, počutila sem se osveženo, o utrujenosti ni bilo več duha ne sluha, zato sem z lahkoto meditirala in lahko sem pogledala v svoja čustva. Ugotovila sem, da v nenehnem hitenju spravljam telo v konstanten stres in zato težje čutim svoje telo. Še dobro, da vsak dan telovadim in vsaj malce pomeditiram, pa kljub vsemu je nujno, da telesu privoščim malce več počitka. To močno priporočam prav vsakemu, ker po izkušnjah vidim, da skoraj vsi močno podcenjujemo stres. Stres pa je prva stopnička do oslabljenega imunskega sistema, zatem se odprejo vrata za različne zdravstvene težave, pa smo tam. Zbolimo…. Šele takrat se pogosto zavedamo, da je potrebno nekaj spremeniti. Naredi spremembo že danes in si privošči kakšno zabavo ali sproščanje.

Želim ti lepo sproščujoče poletje, uživaj maksimalno, brez slabe vesti in premišljevanja o tem, kaj vse moraš še narediti.