Včeraj zvečer sem se vrnila z izobraževanja, kjer se učim, kako spreminjati svojo podzavest. Prav si prebrala, temu se strokovno reče »preprogramiranje« podzavesti.

 Znanstveno je dokazano, da zavestno delujemo samo 2%, ostalih 98% nas vodi naša podzavest, kamor spravimo naše občutke, strahove in prepričanja. To pa pomeni, da v resnici sploh nismo mi, ampak večinoma delujemo iz podzavestnih vzorcev in prepričanj. Sliši se naravnost grozljivo!

 Ravno zato že leta raziskujem načine, s katerimi bi se lahko povezala s podzavestjo in pogledala, kaj imam naloženo v svoji podzavesti, kaj so moje ovire, da stopim še bolj na pot svoje darme, da se rešim prepričanj in vzorcev bogve katerih prednikov, kajti to vse je v naših celicah. Še bolj pomembno je, da te vzorce, strahove in prepričanja lahko spremenim, oziroma »spucam« iz podzavesti in vse, kar ni moje. En od načinov je seveda redno meditiranje, sedaj pa preizkušam uradno priznano metodo preprogramiranja strahov in prepričanj iz podzavesti.

 Po drugi strani pa vemo, da imajo naše misli tudi neizmerno moč in z negativnimi mislimi ter kritiziranjem si nalagamo zopet neljube situacije v svoje življenje. Znanstveniki že dolgo proučujejo moč misli, poglej si ta kratek video https://youtu.be/Ehlw-9PJkIE https://youtu.be/Ehlw-9PJkIE.

Predlagam ti vajo, ki jo delaj en teden. Opazuj čez dan svoje misli. Ko sem to sama počela prvič, sem doživela razsvetljenje :-). Vesela bom tvojih spoznanj.

 Naredi si nasmejan in pozitiven teden

 

 

Tamara je čisto po naključju ( in naključij ni ) ugotovila, da jo njen partner vara. Ko ga je soočila s tem dejstvom, je najprej vse odločno zanikal, ker pa je Tamara najela tudi detektiva, ni mogel več oporekati dokazom. Ted ji je trdno obljubil, da bo z varanjem prenehal in da bo takoj prekinil razmerje z ljubico.
Ker pa so bili otroci še mladoletni, si je Tamara rekla sama pri sebi, da bo pač potrpela, dokler otroci ne odrastejo. No, prišel je tudi ta dan, a Tamara je še vedno ostajala s Tedom. Zdelo se ji je, da je to pač njena slaba karma in da jo mora oddelati. Vendar pa je njeno srce vedno bolj trpelo in občasno je začela skrivomaj piti. Pila je vedno bolj in prijateljicam je dejala, da se človek pač lažje sprosti, če popije kozarček ali dva.
Nekaj časa je bilo vse v redu, Ted se je trudil okrog izboljšanja odnosov s Tamaro, potem pa se je zgodba z ljubico ponovila. Seveda Tamara Tedu ni več zaupala in njuna zveza je stala samo še na trhlih nogah.
Tamara je postajala vedno bolj nesrečna, še celo otroka sta ji prigovarjala, naj se vendarle že enkrat loči, vendar Tamara ni bila pripravljena, da zapusti Teda. Zato se je odločila, da si poišče pomoč in oglasila se je pri meni. Pomagala sem ji pozdraviti njene čustvene travme, ki so izvirale še iz otroštva in postala je popolnoma druga ženska. Tudi Tedu je postala takšna Tamara veliko bolj všeč in mislim, da sta zdaj prav srečna.
Ta zgodba bi se lahko končala tudi čisto drugače. Če bi Tamara še vedno bežala v alkohol, bi verjetno slej ko prej začelo pešati njeno zdravje. Žal je podobnih zgodb veliko, zakaj pa ženske vztrajajo v taki vezi, vejo verjetno samo one. Ali pa tudi ne. Dokler pa ne pozdravijo svojih čustev, se kvaliteta njihovega življenja samo slabša, živijo dan za dnem v strahu. Če bi se ženske soočile s svojimi občutki žalosti, zamere, nevrednosti, jeze in nezaupanjem, bi njihovo življenje lahko bilo čisto drugačno. Sicer se lahko zgodi, da bodo posledice nosile vse življenje in sčasoma jim bo zaradi tlačenja nesrečnih čustev začelo pešati tudi zdravje, včasih pride lahko tudi do neozdravljivih bolezni, ali pa še večji odvisnosti od alkohola, kar je res škoda.
Varanje je bila zmerom težka preizkušnja za tiste, ki so to doživeli. In vedno se postavlja vprašanje, kako spet vzpostaviti medsebojno zaupanje, kako zopet zgraditi zaupanja vreden partnerski odnos. V naši kulturi in z našim razmišljanjem smo pač navajeni, da naj bi bili zvesti in imeli samo enega partnerja istočasno. Ko ima naš partner ljubico ali ljubimca je v prvi vrsti najprej prizadet naš EGO, saj nam govori, da nismo dovolj dobri za svojega partnerja, ker si je verjetno zaradi tega našel drugo ( drugega ). Ali pa je ona, (on) lepša………..
Spomnim se prijatelja Frenka, ki je uspešen, čeden moški. Je poročen, ima štiri otroke, na zunaj zgleda vse perfektno, skoraj idealno. Ampak v resnici ni tako. Frenk ženo nenehno vara. In to ne samo z eno ljubico. Istočasno jih ima več. In enkrat sem ga vprašala, zakaj neki to počne. Najprej je rekel, da z ženo nima nič skupnega in da si ne predstavlja starih let preživljati z njo. Vprašala sem ga, zakaj se potem ne loči. To vprašanje ga je malce zadelo, zamislil se je in mi rekel, da se v resnici boji, da bi ostal SAM! V resnici se boji osamljenosti. O hudo! To je pa nekaj, česar nas je vsakega po malem strah. In tako si Frenk vedno omisli nove in nove avanture, da slučajno ne bo ostal sam. Ampak poleg vseh teh žensk je FRENK v sebi zelo zelo osamljen človek. To dejstvo je tudi mene, priznam, malce šokiralo, nikoli ne bi pomislila na kaj takega.
Kaj pa misliš ti o tej situaciji? Zakaj ženska vztraja v taki zvezi?

Upam, da te bridke izkušnje nisi doživela in da ti je ne bo treba. Če pa si jo, se o tem lahko pogovoriva v 30 minutnem brezplačnem razgovoru z naslovom Kako naj se soočim z varanjem partnerja. Prijavi se na ta mail za razgovor. Verjemi, lažje ti bo ! :-).