Moram napisati še nekaj o moji veliki ljubezni- o Djotišu. Ko sem začela spoznavati to indijsko astrologijo, sem bila najprej šokirana zaradi vseh informacij, ki mi jih je podala djotišinja, ko je opisovala mojo astrološko karto, bolje rečeno, mene. Popolnoma navdušena sem se odločila za študij Djotiša in danes po par letih lahko rečem, da mi ni žal. V naslednjih vrsticah bom opisala kaj pravzaprav predstavlja Djotiš.

ZAKAJ JE PAMETNO POGLEDATI V SVOJO DJOTIŠ KARTO?

Verjetno se vsi strinjamo, da je življenje kot dolgo potovanje – potujemo od ene točke do druge in vmes skušamo pluti čim bolj mirno in v pravi smeri. Pa vendar, če smo pošteni, smo na tej poti skoraj brez vseh informacij. Prav zato se mnogokrat zgodi, da se počutimo izgubljene, ne vemo, kakšno pot izbrati, nehote delamo veliko ovinkov, se vmes preveč utrudimo ali naletimo na številne težave in ovire, ki jih ne razumemo, zato dostikrat prevzamemo vlogo žrtve. Zgodi se celo, da izgubimo željo, da pridemo do našega cilja ali pa napredujemo le počasi in z veliko truda.

Vsak od nas pa je individualen, edinstven, ker na vsakega posameznika delujejo planeti, ki izražajo osnovne značajske poteze. Še posebno pomemben je planet, ki vlada našemu horoskopu. Šele takrat lahko razumemo, zakaj reagiramo na določene situacije tako, kot reagiramo.

Vedno ponavljajoče slabo zdravje, nesreča v partnerskih odnosih, neprijetne izkušnje s službo, problemi z otroki, težka finančna situacija, nezmožnost zanositve … vse to nosi globlji pomen, ki ga sami težko prepoznamo, s pomočjo vedske astrologije Djotiš pa v dogajanje v našem življenju dobimo veliko večje razumevanje in spodbudne odgovore, kako lahko svoj “urok” presežemo. 

 Ko se v resnici odpravimo na kakšno malce daljšo pot, delujemo precej drugače. Skoraj po pravilu se dobro pripravimo. Opremimo se s čim več informacijami, da se izognemo težavam in ne potujemo na slepo. Tako opremljeni lahko zanesljivo potujemo v željeno smer in nismo nenehno v strahu, da bo šlo kaj narobe. In točno to nam za naše življenje ponuja Djotiš.

Lahko bi rekla, da je Djotiš naša notranja navigacija, ki je usklajena z našim naravnim ritmom. Pomaga nam spoznati, kdo smo, kakšna darila in sposobnosti smo dobili ter kakšne izzive smo prinesli v svojem karmičnem kovčku. Ko vse to vemo, smo osvobojeni strahov pred slabo karmo, slabo usodo in občutki, da smo rojeni pod nesrečnimi zvezdami. Resnično pridemo do spoznanj, da lahko sami krojimo življenje, djotiš pa nam pomaga uvideti najboljše načine in razkriti najbolj ugoden čas, da pridemo čim hitreje do našega cilja.

S pomočjo Djotiša lahko prevzamemo odgovornost za življenje v svoje roke in ne plavamo proti toku življenja, temveč s tokom. Pomembna opora, ki nam jo ponuja Djotiš, so koristne informacije, kdaj in na kakšen način naj vstopimo na kakšno postajo ali življenjsko področje.

Če imamo na primer zdravstvene težave, naše telo kliče po spremembi. Opozarja nas, da nekaj ne delamo najbolj prav. Za težavami največkrat stojijo naša nerazrešena čustva, negativne misli in prepričanja, ki jih dobimo bodisi od staršev, družbe ali okolice. Zato smo velikokrat njihovi ujetniki. Ko se enkrat osvobodimo teh prepričanj in ko poznamo osnovne zakonitosti univerzuma, ki nam jih razkrije Djotiš, lahko svoje življenje peljemo v željeno smer. Prav zaradi tega je potrebno spremeniti razmišljanje in poglede na situacije, ki nam ne ustrezajo. Pravzaprav je vse relativno preprosto. Ko spremenimo pogled na določeno »težavo«, situacijo ali osebo, se vse avtomatsko spremeni. Djotiš nam daje to orodje, s katerim lahko pogledamo na življenjske izzive še iz drugega zornega kota, ker pravi, da življenje ni črno belo, ampak v veliki meri takšno, kot si ga ustvarjamo s svojimi mislimi, za katerimi stojijo naša pričakovanja in prepričanja.

Djotiš nam omogoči vpogled v naš psihološki profil, oriše naše karakterne prednosti in tudi slabosti, predstavi nam naše darove in izzive, ki smo si jih sami  kot duhovna bitja izbrali.

Torej, če želite pogledati v določeno situacijo svojega življenja in izboljšati ali spremeniti določene situacije v vašem življenju, boste s pomočjo Djotiša dobili odgovore in nasvete ter smernice kdaj je najprimernejši čas za vaše aktivnosti. To se v Djotišu imenuje tudi MUHURTA, s pomočjo katere lahko dobite najbolj ugoden čas za določene aktivnosti.

O DJOTIŠU

by | Sep 14, 2017