Pošteno smo zakorakali v jesen, s tem pa tudi v krajši dan, manj je sončne svetlobe in s tem manj optimizma. Pa še planeti so včasih postavljeni tako, da se ne počutimo prav optimistično in se nam zdi, da je itak vse brez veze, da ne zmoremo. V hladnejših dnevih veliko več premišljujemo o problemih, za razrešitev le teh pa imamo manj volje kot spomladi in poleti.

Tudi sama sem kakšen dan prav tečna in zoprna, no k sreči si znam pri takšnem razpoloženju pomagati. Tudi naša ljuba zemljica nam s svojimi jesenskimi darovi in barvami pelje v smer obilja ter se hkrati pripravlja na zimo in odlaga odvečna oblačila, tisto česar ne rabi več. Tudi nas poziva, da tisto, kar smo že obrabili, prerasli, odložimo iz svojih ramen.

Včasih ta bremena nosimo leta in leta, se vrtimo okrog in tako ne naredimo prostora za nekaj novega. Mogoče si na zavestni ravni že neštetokrat predelala to situacijo in ne veš več, kako bi jo rešila, ali vsaj malce premaknila iz mrtve točke. Poanta je v naših podzavestnih vzorcih in zapisih, ki se jih ne zavedamo, ker jih je preveč. Ravno zato je potrebno delo na sebi, da se lažje premakneš iz mrtve točke,

Kaj če bi poizkusila to narediti tako, kot to naredi narava in odvrže listje? Ena od takih naravnih pripomočkov je Teslova metamorfoza, ki ti pomaga odvreči tista nepotrebna in negativna prepričanja, ki si jih že prerasla.