Moram napisati še nekaj o moji veliki ljubezni- o Jyotišu. Ko sem začela spoznavati to indijsko astrologijo, sem bila najprej šokirana zaradi vseh informacij, ki mi jih je podala Jyotišinja, ko je opisovala mojo astrološko karto, bolje rečeno, mene. Popolnoma navdušena sem se odločila za študij Jyotiša in danes po par letih lahko rečem, da mi ni žal. V naslednjih vrsticah bom opisala kaj pravzaprav predstavlja Jyotiš.

ZAKAJ JE PAMETNO POGLEDATI V SVOJO DJOTIŠ KARTO?

Verjetno se vsi strinjamo, da je življenje kot dolgo potovanje – potujemo od ene točke do druge in vmes skušamo pluti čim bolj mirno in v pravi smeri. Pa vendar, če smo pošteni, smo na tej poti skoraj brez vseh informacij. Ne razumemo, zakaj se nam dogajajo razne neprijetne stvari in se borimo in borimo, kot Don Kihot z mlini na veter. Prav zato se mnogokrat zgodi, da se počutimo izgubljene, žalostne, jezne, razočarani, ne vemo, kakšno pot izbrati, nehote ponavljamo stare zgodbe z upanjem, da nam bo vendarle le uspelo, a se vmes preveč utrudimo, zbolimo ali naletimo na številne težave in ovire, ter prevzamemo vlogo žrtve. Zgodi se celo, da izgubimo željo, da pridemo do našega cilja ali pa napredujemo le počasi in z veliko truda.

Vsak od nas pa je individualen, edinstven, ker na vsakega posameznika delujejo planeti, ki izražajo osnovne značajske poteze. Še posebno pomemben je planet, ki vlada našemu horoskopu. Šele takrat lahko razumemo, zakaj reagiramo na določene situacije tako, kot reagiramo.

Vedno ponavljajoče slabo zdravje, nesreča v partnerskih odnosih, neprijetne izkušnje s službo, problemi z otroki, težka finančna situacija, nezmožnost zanositve, težke bolezni … vse to nosi globlji pomen, ki ga sami težko prepoznamo, s pomočjo vedske astrologije Jyjotiša pa v dogajanje v našem življenju dobimo veliko večje razumevanje in spodbudne odgovore, kako lahko svoje  “prekletstvo” presežemo. 

To je tako kot v življenju. Ko se v resnici odpravimo na kakšno malce daljšo pot, se dobro pripravimo. Opremimo se s čim več informacijami, da se izognemo težavam in ne potujemo na slepo. Tako opremljeni lahko zanesljivo potujemo v željeno smer in nismo nenehno v strahu, da bo šlo kaj narobe. In točno to nam za naše življenje ponuja Jyotiš.

Lahko bi rekla, da je Jyjotiš naša notranja navigacija, ki je usklajena z našim naravnim ritmom. Pomaga nam spoznati, kdo smo, kakšna darila in sposobnosti smo dobili ter kakšne izzive smo prinesli v svojem karmičnem kovčku. Ko vse to vemo, smo osvobojeni strahov pred slabo karmo, slabo usodo in občutki, da smo rojeni pod nesrečnimi zvezdami. Resnično pridemo do spoznanj, da lahko sami krojimo življenje, djotiš pa nam pomaga uvideti najboljše načine in razkriti najbolj ugoden čas, da pridemo čim hitreje do našega cilja.

S pomočjo Jyotiša lahko prevzamemo odgovornost za življenje v svoje roke in ne plavamo proti toku življenja, temveč s tokom. Pomembna opora, ki nam jo ponuja Jyjotiš, so koristne informacije, kdaj in na kakšen način naj vstopimo na kakšno postajo ali življenjsko področje.

Če imamo na primer zdravstvene težave, naše telo kliče po spremembi. Opozarja nas, da nekaj ne delamo najbolj prav. Za težavami največkrat stojijo naša nerazrešena čustva, negativne misli in prepričanja, ki jih dobimo bodisi od staršev, družbe ali okolice. Zato smo velikokrat njihovi ujetniki. Ko se enkrat osvobodimo teh prepričanj in ko poznamo osnovne zakonitosti univerzuma, ki nam jih razkrije Jyotiš, lahko svoje življenje peljemo v željeno smer. Prav zaradi tega je potrebno spremeniti razmišljanje in poglede na situacije, ki nam ne ustrezajo. Pravzaprav je vse relativno preprosto. Ko spremenimo pogled na določeno »težavo«, situacijo ali osebo, se vse avtomatsko spremeni in ta pogled nam omogoči Jyotiš. Omogoči nam vpogled v naš psihološki profil, oriše naše karakterne prednosti in tudi slabosti, predstavi nam naše darove in izzive, ki smo si jih sami  kot duhovna bitja izbrali.

Torej, če želite pogledati v določeno situacijo svojega življenja in izboljšati ali spremeniti določene situacije v vašem življenju, boste s pomočjo Jyotiša dobili odgovore in nasvete ter smernice kdaj je najprimernejši čas za vaše aktivnosti. To se v Jyotišu imenuje tudi MUHURTA, s pomočjo katere lahko dobite najbolj ugoden čas za določene aktivnosti.

O DJOTIŠU

by | Sep 14, 2017